W roku szkolnym 2019/2020 prowadzony będzie nabór do następujących typów szkół:
Liceum Ogólnokształcące im. Kardynała Karola Wojtyły:
TRZYLETNIE dla absolwentów GIMNAZJUM
– Klasa o profilu ogólnym z przedmiotami rozszerzonymi : matematyka, język obcy, geografia;
– Klasa policyjno – prawna z przedmiotami rozszerzonymi: historia, wiedza o społeczeństwie, język angielski; przedmioty uzupełniające: psychologia, edukacja policyjno-prawna;
– Klasa bezpieczeństwa wewnętrznego z przedmiotami rozszerzonymi: matematyka, geografia, język angielski; przedmioty uzupełniające: psychologia, techniki samoobrony;
– Klasa biologiczno-chemiczna z przedmiotami rozszerzonymi: chemia, biologia, język angielski; przedmioty uzupełniające: język angielski rozszerzony, pielęgniarstwo, psychologia, dietetyka, chemiczne podstawy żywienia.
Branżowa szkoła I stopnia:
TRZYLETNIA dla absolwentów GIMNAZJUM
| L.p. | Nazwa zawodu |
| 1. | Elektromechanik pojazdów samochodowych |
| 2. | Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie |
| 3. | Stolarz |
| 4. | Fryzjer |
| 5. | Kucharz |
| 6. | Ślusarz |
| 7. | Mechanik – monter maszyn i urządzeń |
| 8. | Operator obrabiarek skrawających |
| 9. | Kierowca mechanik |
| 10. | Mechatronik |
| 11. | Magazynier- logistyk |
| 12. | Sprzedawca |
| 13. | Kelner– NOWOŚĆ |
| 14. | Pracownik obsługi hotelowej– NOWOŚĆ |
| 15. | Lakiernik samochodowy– NOWOŚĆ |
| 16. | Automatyk– NOWOŚĆ |
| 17. | Murarz- tynkarz– NOWOŚĆ |
| 18. | Betoniarz- zbrojarz– NOWOŚĆ |
| 19. | Cukiernik– NOWOŚĆ |
| 20. | Piekarz– NOWOŚĆ |
| 21. | Przetwórca mięsa– NOWOŚĆ |
Technikum:
CZTEROLETNIE dla absolwentów GIMNAZJUM
| L.p. | Nazwa zawodu |
| 1. | Technik technologii żywności |
| 2. | Technik hotelarstwa |
| 3. | Technik mechanik |
| 4. | Technik elektronik |
| 5. | Technik mechatronik |
| 6. | Technik informatyk |
| 7. | Technik usług fryzjerskich |
| 8. | Technik architektury krajobrazu |
| 9. | Technik handlowiec |
| 10. | Technik budownictwa |
| 11. | Technik geodeta |
| 12. | Technik ekonomista |
| 13. | Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki |
| 14. | Technik żywienia i usług gastronomicznych |
| 15. | Technik pojazdów samochodowych |
| 16. | Technik logistyk |
| 17. | Technik robót wykończeniowych w budownictwie |
| 18. | Technik reklamy– NOWOŚĆ |
| 19. | Technik usług kelnerskich– NOWOŚĆ |
| 20. | Technik programista– NOWOŚĆ |
| 21. | Technik transportu drogowego– NOWOŚĆ |
| 22. | Technikum turystyki na obszarach wiejskich– NOWOŚĆ |
Szkoła oferuje:
– naukę w placówce z certyfikatami „Wiarygodna Szkoła”, „Bezpieczna Szkoła”, „Zadowolony Konsument”,
– atrakcyjne kierunki kształcenia,
– wysoką zdawalność egzaminu maturalnego i zawodowego,
– praktyki na terenie całego kraju,
– bezpłatne zajęcia dodatkowe ze wszystkich przedmiotów maturalnych i zawodowych,
– dodatkowe zajęcia z psychologii, pielęgniarstwa, dietetyki, naukę jazdy na nartach, aerobic, zajęcia taneczne, wyjazdy na basen,
– bezpłatne wycieczki zagraniczne: 3 – dniowe do Berlina, 7 – dniowe do Hiszpanii, Francji, Włoch,
– nieodpłatne wyjazdy krajowe: Poznań, Warszawa, Kraków,
– nieodpłatne kursy i szkolenia umożliwiające uzyskanie dodatkowych kwalifikacji zawodowych: prawo jazdy kategorii B dla wszystkich po obniżonych kosztach, kursy kelnerskie, barmańskie i fryzjerskie,
– liczne projekty unijne,
– rozwój zainteresowań (koło teatralne, dziennikarskie, taneczne, muzyczne, fotograficzne, biuro karier),
– pomoc materialną (finansową) dla uczniów – potrzebujący otrzymują stypendia socjalne, a najlepsi – stypendia za wyniki w nauce,
– zakwaterowanie w internacie.
