29 listopada 2019r. uczniowie klas pierwszych technikum o profilu hotelarsko- gastronomicznym na zaproszenie Regionalnej Organizacji Turystycznej Województwa Świętokrzyskiego, wzięli udział w uroczystym otwarciu XI MIĘDZYNARODOWYCH TARGÓW ,,AGROTRAVEL & ACTIVE LIFE” w Kielcach. ,,Agrotravel & Active life” to targi podczas których promowane są produkty regionalne i żywność tworzona według tradycyjnych receptur, jak również regiony Polski i zagranicy z ich atrakcjami turystycznymi.
Uczniowie uczestniczyli w konferencji pod hasłem ,,Marka terytorialna – jak ją kreować, wzmacniać i promować z korzyścią dla gospodarki turystycznej? Po uroczystej konferencji przyszli hotelarze i gastronomicy zwiedzili znajdujący się nieopodal Targów Kielce hotel ,,Tęczowy Młyn”. Tu mieli możliwość poznać strukturę organizacyjną pracy hotelu oraz zobaczyć m.in. pokoje dla gości, recepcję, zaplecze gastronomiczne, sale konferencyjne i restauracyjne itp. Obejrzenie tego obiektu oraz rozmowa z jego pracownikami była ciekawym doświadczeniem dla młodych adeptów branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.