SPORT
KALENDARZ
styczeń 2025
P W Ś C P S N
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Uczniowie klasy II E podczas zajęć praktycznych w szkolnej pracowni gastronomicznej pod kierunkiem p. Marcina Wróbla przyrządzili potrawy: ciasto murzynek babeczki czekoladowe, sałatkę warzywną, lasagne, smakowite rogaliki z serem oraz dania obiadowe składające się z ziemniaków, surówek, faszerowanego udka, kotleta schabowego.

Młodzież kształciła swoje kulinarne umiejętności, przygotowując ciasto ze śliwkami, kopytka, kluski leniwe, pizzę, zupę pomidorową z własnoręcznie zrobionym makaronem oraz pierogi z serem na słodko. Z okazji tłustego czwartku uczniowie przygotowali pączki z nadzieniem śliwkowym oraz bułeczki drożdżowe z nadzieniem serowym, brzoskwinią i kruszonką.

Dodaj komentarz